Annefleur collega in de spotlight

Collega in de Kijker

Annefleur Reitsma

Nieuws

"Van Oost-Afrika naar Oost-Nederland, wat een verschil!"

11 sep 2024 3 minuten

Welkom bij onze rubriek Collega in de Kijker! Hier nemen we een kijkje achter de schermen van Avéro Achmea. We zetten een van onze gewaardeerde teamleden in het zonnetje en vragen hem of haar het hemd van het lijf. Deze keer spraken we met Annefleur, een belangrijke kracht in onze commerciële binnendienst voor inkomensverzekeringen bij Avéro Achmea. Annefleur deelt haar ervaringen en geeft ons een kijkje in waarom ze het werken bij Avéro Achmea zo leuk vindt.

Wie is Annefleur en wat voor werk doet ze?


Onze goedlachse en vriendelijke collega Annefleur is 34 jaar en woont in haar geboorteplaats Apeldoorn. Samen met haar man en hun zoontje Elias van 2 jaar oud. Bijna 5 jaar geleden startte ze bij Avéro Achmea. En sindsdien werkt ze met veel plezier bij de commerciële binnendienst. “In september vier ik mijn 5-jarig jubileum,” vertelt Annefleur enthousiast. Zij en haar team zijn het eerste aanspreekpunt voor tussenpersonen als het gaat om inkomensverzekeringen. “Wij zorgen ervoor dat tussenpersonen niet verdwaald raken in het Achmea-bos met al die verschillende afdelingen en contactpersonen,” legt ze uit. “We beantwoorden vragen over voorwaarden, over offertes, over systemen, maar we sparren ook veel met elkaar. Wij zijn echt een soort van ingang voor de tussenpersoon.”

 

De persoonlijke benadering maakt het verschil.


Wat het werken bij Avéro Achmea zo bijzonder maakt voor Annefleur, is het persoonlijke contact met de intermediairs. “Met een klant is het contact vaak vluchtig, misschien een keer per jaar. Maar met een intermediair spreek je meerdere keren per week of zelfs per dag,” vertelt ze. “Dit zorgt voor een sterkere band en diepere samenwerking. Dat voelt heel persoonlijk. ” De collega’s van de commerciële binnendienst worden vaak betrokken bij verschillende projecten en overleggen, omdat ze goed weten wat er speelt bij de intermediairs. “Wij weten wat zij belangrijk vinden en delen dat graag intern. Zo zetten we onze kennis in om alles voor de adviseur soepeler te laten verlopen.”


“Ik heb zoveel leuke herinneringen gemaakt in de afgelopen jaren.”


Als we haar vragen naar wonderbaarlijke werkherinneringen geeft ze aan dat ze met veel plezier terugkijkt op de vele memorabele momenten met haar team. “Ik heb hele leuke collega’s en fantastische herinneringen,” zegt ze. “Een memorabel moment voor mij was de livegang van ons online platform Podium. We hadden er achter de schermen al lang aan gewerkt, dus dat Podium in april 2021 daadwerkelijk live ging was heel bijzonder!” Overduidelijk is dat Annefleur trots is op haar team en op wat zij neerzetten. Wij zijn nu al benieuwd naar wat er nog gaat komen!

 

De overstap naar Avéro Achmea was spannend maar de moeite waard.


Voordat Annefleur bij Avéro Achmea kwam, werkte ze in de reiswereld, waar ze maatwerkreizen naar Zuidelijk en Oost-Afrika verkocht. “Van Oost-Afrika naar Oost-Nederland is nogal een verschil”, zo merkte ze toen ze in Apeldoorn aan de slag ging. De overstap naar een groot bedrijf als Achmea vond ze spannend. “Ik was gewend aan kleine bedrijven, en de wereld van Achmea leek enorm groot,” vertelt ze. Maar bij Avéro Achmea ervaart ze een hele andere sfeer dan ze had verwacht. “Avéro Achmea voelt als een hechte gemeenschap waar iedereen elkaar kent. De lijntjes zijn kort en dat maakt het werken hier zo fijn.” Annefleur voelt zich soms de underdog binnen de grote labels van Achmea, maar ze glimlacht: “Stiekem doen we doen het echt heel goed. Ik vind het wel heel leuk om te merken dat wij met ons kleine cluppie het zo goed doen met elkaar. Met ons kleine team weten we toch grote prestaties neer te zetten!” De trots klinkt door in haar stem.

 

Tijd voor een nieuwe uitdaging!


Bij Avéro Achmea vinden we het belangrijk dat onze collega’s door kunnen groeien als zij dat graag willen. En daarom zijn we ook heel blij dat we Annefleur mogen feliciteren met haar nieuwe functie! Ze start 1 oktober met haar nieuwe rol als communicatiespecialist bij Avéro Achmea. “In september zit ik 5 jaar bij de Commerciële Binnendienst en dat heb ik altijd heel leuk gevonden. Het contact met het intermediair en de ontwikkeling van Podium vond ik altijd heel interessant. Dat heeft me doen beseffen dat ik vooral veel energie haal uit de doorvertaling van de wensen van het intermediair. In de nieuwe functie kan ik mijn energie hiervoor heel goed kwijt!” Annefleur gaat zich deels bezighouden met het organiseren van evenementen en het terug laten komen van de wensen van de adviseur in onze digitale communicatie. Dat gaat vast helemaal goedkomen met deze topper! 


Wie zou Annefleur graag een volgende keer terugzien in “Collega in de Kijker”?


“Wat ik heel leuk zou vinden is om Isabelle de Vries terug te zien in deze rubriek,” vertelt ze. “Zij zag mijn potentieel en haalde me binnen bij Avéro Achmea. Ik zou graag haar verhaal in deze rubriek terugzien.”

Annefleur laat zien hoe een persoonlijke benadering, teamgeest en werkplezier centraal staan bij Avéro Achmea. We kijken ernaar uit om volgende maand weer een collega te mogen interviewen die met net zoveel passie en enthousiasme over zijn of haar werk vertelt. Bedankt Annefleur, voor het delen van je verhaal! En natuurlijk veel succes in je nieuwe functie!


Meer weten over Collega in de Kijker? Lees dan de verhalen van onze andere collega’s bij Avéro Achmea! 


Ook interessant voor u