Collega's zijn met elkaar in gesprek

Collega in de Kijker

Deze keer in de spotlights: Jasper van den Berg!

Nieuws

Maak kennis met Jasper van den Berg, accountmanager

15 aug 2024 3 minuten

Welkom bij onze nieuwe rubriek Collega in de Kijker! Hier nemen we een kijkje achter de schermen van Avéro Achmea. We zetten een van onze gewaardeerde teamleden in het zonnetje en vragen hem of haar het hemd van het lijf. In deze editie is dat onze collega Jasper van den Berg (44). Hij is accountmanager inkomensverzekeringen. Deze week viert hij zijn 1-jarig jubileum bij Avéro Achmea! Met een passie voor zijn vak en veel enthousiasme vertelt hij ons meer over zijn werk en wat hem motiveert.

Van adviseur naar accountmanager: Jaspers leertraject en groei.

Deze week is Jasper precies 1 jaar in dienst. Zijn carrièrepad begon via een andere weg. "Ik kom uit een adviseursrol, waarbij ik me zowel met zakelijke schadeverzekeringen als inkomensverzekeringen bezighield. De overstap naar deze nieuwe rol en het opnieuw eigen maken van de materie kostte meer moeite dan ik aanvankelijk had gedacht. Maar inmiddels heb ik mijn draai gevonden," vertelt hij. Een belangrijke stap in dit proces was het volgen van een opleiding tot Register Verzuim en Inkomensmanager via Avans+, een mogelijkheid die Achmea bood via het All You Can Learn budget. "Die investering in mijn kennis heeft me echt geholpen om sterker in mijn nieuwe functie te staan."

Hun problemen voelen ook als mijn problemen, en ik doe er alles aan om hen te ondersteunen.

“Zo fijn dat iedereen bereid is om te helpen!”

Wat Jasper het meest waardeert aan zijn werk bij Avéro Achmea is de collegialiteit en de teamgeest. "Iedereen is bereid om te helpen, of je nu een vraag stelt of ondersteuning nodig hebt. Het voelt alsof we samen de markt willen veroveren, en dat geeft veel energie." Deze samenwerking met collega's vertaalt zich ook naar zijn relatie met adviseurs. "Omdat ik zelf jaren als adviseur heb gewerkt, begrijp ik waar zij tegenaan lopen. Hun problemen voelen ook als mijn problemen, en ik doe er alles aan om hen te ondersteunen."

 

 Ik trok de stoute schoenen aan en hier zit ik dan, bij Avéro Achmea!"

 

Van Brabants jongetje naar topper in de verzekeringen. 

Jasper woont in Veldhoven en is getrouwd met Edna. Samen hebben ze twee zoons, Julian (10) en Ruben (7). Zijn carrière in de verzekeringswereld begon al op jonge leeftijd, toen hij na schooltijd op de polisadministratie van het assurantiekantoor van zijn vader werkte. "Al snel wist ik dat ik niet mijn hele leven polissen wilde muteren. De buitendienst, waar collega's enthousiast terugkwamen van klantgesprekken, trok me veel meer aan." Na het behalen van zijn Erkend Hypotheekadviseurdiploma en Assurantie B-diploma stroomde Jasper langzaam de buitendienst in, waar hij veel leerde en genoot van het klantcontact. "Op een gegeven moment begon het werken in de avonden en weekenden echter te wringen. Ik merkte dat mijn hart meer lag bij verzekeringen dan bij hypotheken en besloot overdag te willen werken," herinnert hij zich. Dit leidde tot een overstap naar de Rabobank, waar hij zich verder specialiseerde in bedrijfsverzekeringen en uiteindelijk grootzakelijke klanten bediende.

 

Hoe Jaspers ambitie leidde tot een nieuwe rol.

Na 18 jaar bij zijn vorige werkgever werd het tijd voor een nieuwe stap. "Toen mij een promotie werd aangeboden, keek ik naar mijn collega's in die rol en realiseerde ik me dat het tijd werd voor iets nieuws. Ik had ook altijd de ambitie om voor een verzekeraar te werken." Zijn positieve ervaringen met Achmea vanuit zijn tijd bij de Rabobank zorgden er uiteindelijk voor dat deze vrolijke Brabander de overstap maakte. “Ik had al regelmatig contact met mensen van Achmea. Als ik ze sprak, leken ze altijd erg gelukkig, haha. Toen ik de vacature voor accountmanager inkomensverzekeringen zag, wist ik dat dit bij mij paste. Ik trok de stoute schoenen aan en hier zit ik dan, bij Avéro Achmea!"

Hoe klein de grote verzekeringswereld kan zijn.

Wat Jasper bijzonder vindt, is hoe klein de wereld van de verzekeringen eigenlijk is. "Je komt steeds weer dezelfde mensen tegen, zelfs in andere rollen. Dat maakt het verzekeringslandschap bijzonder en hecht." Hij waardeert ook hoe een grote organisatie als Achmea toch klein kan aanvoelen. "Het is mooi om te zien hoe sommige dingen, zoals het organiseren van een bijeenkomst voor adviseurs, eenvoudig te regelen zijn. Maar tegelijkertijd zijn er ook trajecten die langer duren dan je als adviseur zou verwachten, vooral als je ziet hoe complex sommige processen zijn binnen een verzekeraar."

Een laagdrempelige en toegankelijke ontmoeting.

Jasper heeft afgelopen jaren wat bijzondere momenten meegemaakt. Toen we hem vroegen naar een wonderbaarlijke werkherinnering, antwoordde hij: "Toen ik net bij Avéro Achmea begon, zat ik op een dag tegenover een collega die ik nog niet kende. Terwijl we aan het praten waren, kwam er een andere collega bij en zij hadden het over goede boeken voor tijdens de vakantie. Omdat ik nieuw was, wilde ik mezelf graag voorstellen. En wie bleek het te zijn? Jack Hommel! Ik “kende” Jack al jaren uit mijn tijd bij de Rabobank. Hij was degene die de polisbladen ondertekende. Hij was voor mij een echt icoon in de verzekeringswereld. En daar zat hij, heel gewoon, klaar om een hand te geven en een praatje te maken. Hij zei dat ik hem vooral met 'jij' moest aanspreken en niet met 'u'. Dat moment gaf voor mij echt weer hoe toegankelijk en informeel de sfeer binnen Avéro Achmea is, zelfs bij de directie."

 

Dat moment gaf voor mij echt weer hoe toegankelijk en informeel de sfeer binnen Avéro Achmea is, zelfs bij de directie.

Aan wie wil jij het stokje overdragen?

Als we Jasper vragen wie hij zou nomineren voor een volgende editie van Collega in de Kijker, hoeft hij niet lang na te denken. "Roy Perenboom, een collega die een cruciale rol speelt aan de achterkant van het grootzakelijke segment. Hij is een geweldige collega en ik denk dat hij veel interessante inzichten kan delen."

Met zijn kennis en enthousiasme is Jasper een uithangbord voor Avéro Achmea. We kijken ernaar uit om volgende keer een andere collega in de spotlight te zetten. Bedankt Jasper, voor het delen van je verhaal! En natuurlijk gefeliciteerd met je 1-jarig jubileum bij Avéro Achmea. Meer weten over Collega in de Kijker? Lees dan de verhalen van onze andere collega’s! 

Ook interessant voor u