‘Ons volmachtbedrijf Unirisk Assuradeuren is in november 2017 aangesloten als co-volmacht van het Centraal Volmachtbedrijf (CVB). Tot dat moment hadden wij alleen een inkomensvolmacht van Achmea. Door de aansluiting kregen wij ook direct de schadevolmacht van Achmea. Onze aansluiting viel gelijk met de introductie van de BedrijfActief Polis. Wij zijn dus ook direct aan de slag gegaan met deze producten.
‘Met de BedrijfActief Polis ligt er een onderscheidend product op het schap’
Wij hadden een pool waarin zakelijke brand- en aansprakelijkheidsrisico’s gesloten werden.
1 van de voorwaarden voor de aansluiting was de volledige uitfasering van de pool binnen
2 jaar. Onze lopende zakelijke volmachtportefeuille is dus in de afgelopen 2 jaar opnieuw getarifeerd en omgezet naar een 100% maatschappijproduct. Ongeveer de helft van de portefeuille is omgezet naar BAP. Met name de vele keuze mogelijkheden en opties in de producten zijn écht een toegevoegde waarde. Dit geeft je als adviseur de mogelijkheid om de verzekeringen op maat te maken voor klanten. Denk aan het meeverzekeren van opzicht op de AVB, de topdekking voor de brandverzekeringen en de no-claimbeschermer voor motorrijtuigen. Daarnaast vind ik de voorwaarden goed en overzichtelijk én kent het product zachte garantieclausules. Dat maakt BAP absoluut een onderscheidend product op het schap.
De OVI knop is een welkome aanvulling
Voor het offreren van zakelijke risico’s maken we gebruik van Atosi. Dat werkt goed. Wel is een groot nadeel dat naderhand, bij het opmaken van de polis, alles opnieuw ingevoerd moet worden in ANVA. Dit is handmatig werk en levert soms problemen op. Denk bijvoorbeeld aan de keuze van de juiste bedrijfsactiviteiten. De OVI knop is daarom een welkome aanvulling. De invoer wordt hierdoor veel efficiënter. Een vergelijker voor zakelijke producten is nog lastig en geen functionaliteit binnen Atosi. Ik ben daarom ook benieuwd naar de ontwikkelingen van AWI voor de zakelijke producten.
De inregel- en schoonheidsfoutjes bij de start zijn opgelost
Een voordeel van het CVB is dat veel zaken centraal geregeld worden. Voor ons betekent dit dat wij geen werk hadden aan de inregeling van de producten in ANVA. Omdat wij 1 van de eerste kantoren waren die aan de slag ging met deze nieuwe producten, hebben we, met name in de beginperiode nog wel veel met inregel- en schoonheidsfoutjes te maken gehad. Ik had toen veel contact met onze accountmanager van Avéro Achmea en de mensen van Solera.
We hebben samen opgetrokken als businesspartners
Ik ben heel tevreden over de contacten met onze accountmanager van Avéro Achmea. De korte lijnen en snelle en adequate reacties waren prettig. Dat verhoogt echt het gevoel dat je samen optrekt als businesspartners. In het begin was er wat discussie omdat Avéro Achmea een apart maatschappijnummer wenst voor de BAP inregeling. CVB probeert dit zoveel mogelijk te voorkomen om juist structuur te houden in de vele maatschappijcoderingen. Wij begrijpen de stelling van Avéro Achmea maar hadden dit wel liever anders gezien.
De ketenintegratie werkt in de praktijk prima bij BAP
Vooral door de OVI koppeling. In het proces van offerte naar polis gaat de meeste tijd verloren met het invoeren in ANVA en de juiste keuzes maken voor de diverse ANVA labels. Zo is bijvoorbeeld de keuze voor de juiste bedrijfsactiviteit tijdrovend. Nu kun je met een druk op de knop het grootste deel van deze invoer verzorgen.
Een tip voor Avéro Achmea: maak een handboek
Het is gebruikelijk dat er handboeken zijn voor volmachten. Daarin staat nuttige informatie over de producten. Zo’n handboek zou voor BAP ook fijn zijn. Dan kun je zelf iets opzoeken en is het niet nodig om voor iedere vraag de acceptatie afdeling te bellen.
En een tip voor andere volmachten: zorg dat de OVI-koppeling snel actief is
Volg de inregeling kritisch, test alles goed en zorg allereerst dat de OVI-koppeling actief is, zodat zodra acceptanten willen gaan werken met BAP dit geen belemmering is. Anders wordt het nieuwe product als negatief ervaren en heb je een valse start. Dat zou jammer zijn.’