adviseur

Zo houdt uw advies ondernemers op de been

Zo houdt uw advies ondernemers op de been

Een Collectieve Arbeidsongeschiktheidsverzekering helpt écht

Arbeidsongeschiktheid 17 jan 2022 10 minuten

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is er niet alleen voor als het misgaat. Extra diensten voor preventie zijn voor veel ondernemers een uitkomst. Bijvoorbeeld door gezond leven te stimuleren. En door stress, burn-out en beroepsziekten te helpen voorkomen. 2 ondernemers vertellen hoe een Collectieve AOV hen verder heeft geholpen. “Over toegevoegde waarde gesproken.”

Onno van der Meiden is samen met 9 andere advocaten eigenaar van een advocatenkantoor. Als succesvolle advocaat heeft hij weinig tijd om zich met digitale zaken bezig te houden. Tot hij merkt dat hij achterop begint te raken.

“Ik heb van best wat dingen verstand,” vertelt Onno. “Zoals cijfers en gedegen financieel advies geven. Maar niet van IT. Terwijl digitalisatie steeds belangrijker wordt in de wereld. Als ik een goede ondernemer wilde blijven, moest ik meegaan met de tijd. En met de wensen van mijn klant. ‘Waarom doe je niet wat bijscholing?’ vroeg een vriend. Die vertelde dat hij via zijn verzekering cursussen had gedaan. Zogenaamde e-learnings. 

Mijn adviseur stuurde me naar de site van mijn Collectieve AOV. Omdat daar allerlei bijscholingsprogramma’s beschikbaar zijn, zei hij. Ik begon een basistraining LinkedIn. Dat ging zo goed dat het me motiveerde om ook een e-learning PowerPoint te doen. Steeds iets nieuws. Ik ben er zonder meer wijzer door geworden. Maar vooral zekerder van mezelf. Want dat was ik kwijtgeraakt. Onlangs heb ik ons allen opgegeven voor een symposium over het inzetten van social media voor je onderneming. Zo profiteren we dus allemaal van onze Collectieve AOV. Ja, collectief, de naam zegt het eigenlijk al, hè?” 
Thomas van der Ligt heeft met 3 andere ondernemers een ontwerp- en designbureau in Amsterdam. Als zijn moeder borstkanker krijgt, merkt hij dat werk en privé elkaar in de weg gaan zitten. Via zijn verzekeraar begint hij aan een coachingstraject.

“De ziekte van mijn moeder sloeg in als een bom. Mijn vader overleed op jonge leeftijd aan een hartaanval. Daarom kwam de zorg voor mijn moeder op mijn schouders terecht. En ik doe dat met liefde. Maar eerlijk gezegd wordt het steeds lastiger om te blijven werken. Tijdens een werkbespreking zei 1 van mijn zakenpartners dat het misschien tijd was om hulp in te schakelen. Dus nam ik contact op met mijn adviseur. Die zei dat ik via mijn Collectieve Arbeidsongeschiktheidsverzekering gebruik kon maken van preventiediensten.

Vervolgens ging het vlot. Al binnen een week kwam de arbeidsdeskundige aan huis. We bespraken de mogelijkheden en ik koos voor een natuurcoachingstraject. Al pratend wandelen door de bossen, dat sprak me aan. Ik merkte dat het me zoveel goed deed. Na 5 sessies had ik helder in kaart wat mijn probleem was. En hoe ik daarmee om kon gaan.

Nu werk ik anderhalve dag thuis in plaats van op kantoor. Daardoor heb ik meer rust, en krijg ik meer gedaan. Het coachingstraject is inmiddels afgerond en erg waardevol gebleken. Ik voel me zo veel meer in balans. De gezondheid van mijn moeder is nog verre van stabiel. Maar ik weet nu: alles wat er op mijn pad komt, kan ik aan. En ik kan altijd hulp inschakelen van mijn adviseur. Over toegevoegde waarde gesproken!”

 

Wilt u weten of de Collectieve AOV van Avéro Achmea ook voor uw relatie een geschikte optie is? Er is meer mogelijk dan u denkt. Onze experts helpen u graag verder en voorzien u van alle informatie.

Ook interessant voor u